Information före start

 

Semester

För att kunna njuta och ta del av din vistelse hos oss på bästa sätt bör du var i god form. Du kommer befinna dig i naturen och under den tiden klarar du dig på egen hand. Vi försöker självklart hjälpa dig med att anpassa den tur du är intresserad av om du tex skulle vilja förkorta eller förlänga den! Paddling, orientering, landtransport, matlagning, hitta en övernattning plats m.m. 

 

Transporter

Ni kommer till oss i minst två bilar, den ena ställer ni där ni tänker starta och den andra där ni avslutar. Har ni inte möjlighet med två bilar eller att någon hämtar er så hjälper vi till med transport i mån av plats och max 4 personer (12 kr km). Annars är alternativet buss eller taxi. Har ni frågor gällande transporter är det bara att kontakta oss.

 

Information

Alla våra gäster måste ta del av information som ges före start. Vi kommer att berätta om bla:

Turbeskrivningen.

Senaste information/uppgradering av kartmaterial.

Allemansrätten.

Eldning, risk och förbud.

Fågelskyddsområde och andra känsliga områden.

Sophantering och krav för återvinning.

Fylla i ansvarsblanketten.

 

Kanotinstruktion

Vid startplatsen går vi genom utrustningen. Vi informerar och visar hur utrustningen fungerar och hur man lastar en kanot samt enklare paddlingsteknik och "vett och etikett."

   

 

   

Så här gör vi hos oss

 

Hitta hit
Du kommer enkelt hit med bil, följ vägbeskrivning och skyltar. Väl frame kan ni parkera bilen här hos oss

Det här ingår

Paket för dagstur:
Kanadensare, 2 paddlar, 2 flytväst och grundläggande instruktion.

Uthämtning/leverans
Ange alltid om du vill hämta kanadensaren här ( efter överenskommelse) eller få den utkörd till en annan plats (kostnad 12 kr km).

Återkomst
Innan du lämnar tillbaka utrustningen skall du skölja ur kanadensaren med sötvatten, och sedan torka ur alla utrymmen i kanadensaren med medföljande svamp. Det tar bara ett par minuter att göra.

Bra att ha med

Vattentåliga skor, vattenflaska, solskydd (solkräm, hatt, solglasögon, långärmat…), frukt eller liknande, regnkläder, varm tröja, mobiltelefon, ombyte, vattentät förvaring till bilnyckel, mobiltelefon mm…